Det lilla produktionsbolaget som gör skillnad.
Alltid med naturen, ekosystem och miljöfrågorna i fokus. Dokumentärproduktion och föreläsningar om
hållbar odling, ekosystem i obalans
och Antropocen – människans tidsålder.

 
 

SENASTE "Sista Skörden" handlar framförallt om något som vi människor tar för givet. Det handlar om en av förutsättningarna för liv på vår planet så som vi känner till det. Jorden, myllan myllrar av liv som de flesta inte känner till. Det handlar också om bräcklighet, omedveten och medveten påverkan av vår miljö och vår överlevnad. Det handlar om grunden till liv, natur, miljö, näringskedjor och livsmedel. "Sista Skörden" är en film om den odlingsbara jorden som vi, för vår överlevnad, är helt beroende av och den andra filmen i vår serie om dessa livsnödvändiga resurser.

 

 
EFTER_FLODEN_posterskiss2.JPG
 

Under produktion 2018-19

”Efter Floden” är den tredje filmen i vår serie om livsnödvändiga resurser. Vi portätterar sötvattnet - planetens blodomlopp och en förutsättning för allt liv. Det handlar om ett system som inte bara upprätthåller vår matproduktion utan också balanserar vårt klimat. ”Efter Floden” besöker problemen i vår nutid och katastrofen som kan bli vår framtid – den är kanske inte så avlägsen som vi vill tro…


 

Filmproduktion

Vi producerar naturfilm, barnprogram och dokumentärer åt Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio.  Sedan verksamheten startade en frostbiten dag hösten 1995 har vi signerat en mängd uppskattade TV – program - barn och ungdoms-serier men även personliga och nyskapande naturfilmer.

produktioner för barn >>
dokumentärfilm >>

Storytelling

Tina-Marie Qwiberg berättar, gärna om gräsmattehat och hur osexig en gräsklippare är, eller om den allvarliga situationen vi befinner oss i när det gäller bin, humlor och daggmaskar. Vi reser ut till skolor, företag och föreningar och visar film och samtalar gärna. Välkommen att kontakta oss för mer
information eller klicka vidare här:

läs mer om filmvisningar
och talks >>

Trädgård & Odling

Odlingslandskapet och dess innevånare ligger oss varmt om hjärtat. Hållbar och kärleksfull matproduktion är en av dagens viktigaste frågor. På Pensionat Gula Hönan som drivs av Tina-Marie med familj är köksträdgården full av äldre sorters rotfrukter, kryddor av alla de slag samt bär och frukt. Råvaror som ges tid och får mycket smak.

mer information kommer
till gulahönan.se >>

 

 
rall.png

Se våra filmer online

Via Vimeo's On Demand-tjänst finns våra senaste produktioner att hyra, både på svenska och engelska.

 
 
rund_www_fb.png

Krumelurdjuren, vår barnkanal

Djuren och naturen är allt bra krumeluriga! Välkomna till en youtube-kanal där allt möjligt kan hända - i skogen, hemma i köket, i hönsgården och i småkrypens land. Vi gillar allt som flaxar, krälar, skäller, bräker och skuttar. Häng med!