Produktioner för barn

 
kackelitjong.png

Kackelitjong (2017)

Ebba och hönsen är bästa kompisar och bor i ett hus med gardiner. De är bra på att upptäcka saker. Inget är för litet, randigt, grönt eller surrigt för Ebba och gänget. Vad upptäcker dom idag?

SE på SVT play >>

atalov.png

Äta löv Bajsa jord (2016)

Matjord är jätteviktigt. Men vad är det för något? Hur blir det jord och vilka är det som gör jobbet? Vi möter daggmaskar och alla andra jorddjur som är både städare och världens bästa jordtillverkare. De äter löv och gödsel, som blir jord. Men det är inte alltid lätt att vara mask när ankor och paddor bor i samma trädgård.

SE på ur play >>

honungsfabriken.png

Honungsfabriken (2015)

Vad är det egentligen som händer när bin gör honung? Varför far de omkring bland blommorna? Och vad gör fjärilar, humlor och skalbaggar, som också är där? Vad skulle hända oss människor om de här insekterna inte fanns?

SE PÅ UR PLAY >>

brittahanna.png

Britta Bi & Hanna Humla (2015)

Britta är ett litet arbetsbi som en dag vill bli drottning. Hon bor i en bikupa som sköts av människor. De tar en del av honungen som Britta och hennes vänner gör av den nektar de samlar in. Egentligen är honungen mat till drottningen och ungarna men det räcker till människorna också. När Britta jobbar med att hämta pollen och nektar i blommor pollinerar hon blommorna så att de kan bli fler. Det gör även Hanna Humla. Pollinering är hennes jobb för hon är köpt som arbetshumla till ett växthus. Medan hon hämtar mat, precis som Britta, så pollinerar hon gurkor och tomater.

SE på ur play >>

 

Svea letar Linné
(2007)

År 2007 är det 300 år sedan Carl von Linné föddes. I sitt arbete med att kartlägga växtriket och grunda sexualsystemet för artbestämning av växter och djur reste Linne runt i Sverige. Här får vi följa i Linnés fotspår på hans Gotländska resa. Programmet leker med tid, nutid och dåtid och berättar om Linné med hjälp av den nutida hunden Svea som tar sig runt till platser som Linné besökt.

SE PÅ UR SKOLA >>

Här kommer Nattdjuren (2011)

Varför är en del djur vakna på natten, och andra på dagen? Och hur kan man se någonting när det är mörkt? Katten Max smiter gärna ut på kvällen och vi följer efter. Vad är det som är så spännande därute i mörkret? En naturserie om fladdermöss, igelkottar, ugglor, nattvandrande skalbaggar, fjärilar, spindlar och sådana djur som jobbar när andra sover

se på ur skola >>

Asfaltsdjungel (2008)

Vad är det som gör att många djur och växter trivs bättre i staden än i den vanliga naturen? Vi ser stadsmiljöerna som onaturliga men djur och växter ser dem som högst naturliga. Inte alla, men bra många fler än man tror. Vi berättar om generalister, biotoper, anpassning, framgång och ekologi.

SE PÅ UR PLAY >>

Stadsduvan & Bullmåsen (2007)

Bullmåsen bor på stadens platta tak. Stadsduvan bor lite överallt bland hus, broar och betong. Duvor gillar allt som liknar klippor. De bor och lever tillsammans med gråsparvar, kaniner, igelkottar, kajor, ekorrar, silltrutar och många andra vilda djur i staden. Vi möter några av våra vanligaste stadsdjur.

Berättarröst på nordsamiska: Åsa Simma

SE PÅ UR PLAY >>

 

TIDIGARE SERIER

Svea letar Linné
2007 – barnprogram UR
( fjärde mest utlånade filmen inom UR år 2007)
Här kommer äggdjuren
2006 – 7 avsnitt UR
Se på UR Skola >>

Hönsrumpa och Kofötter
2005 – 5 avsnitt UR
Bettan och Goliat
– två lamm på äventyr
2004 – 7 avsnitt; SVT
Se på Youtube >>

Snigelslem och Bärfisar
2004 – 5 avsnitt
UR ( finalist i Nordisk Barn TV Festival 2007 )
Doktor Eva och Syster Bark
2003 – 7 avsnitt; SVT
I småkrypsland
2002 – 12 avsnitt
Sänt i SVT, NRK, YLE, DRK, Holland.
Se på Youtube >>

Råkan Bertil
2001 – 12 avsnitt
Sänt i SVT, NRK, YLE, DRK, Holland.
Se på Youtube >>